behandlingsområder -

testosteronmangel

behandlingsområder testosteronmangel

Testosteron er et hormon, som hos manden primært dannes i testiklerne. Testosteron er det hormon, som giver manden lyst til sex og som udvikler manden i puberteten, giver øget muskelmasse og skægvækst blandt andet. Testosteron er det primære mandlige kønshormon.

Mænd kan mangle testosteron, enten på grund af manglende evner til at danne det i testiklerne, eller måske på grund af en skadet testikel. Alderen, øget BMI (body mass index) og øget vægt kan også være medførende til, at man mangler testosteron.

Men hvordan ved en mand, at han mangler testosteron? Man kan genkende alle eller flere af symptomerne, som f.eks. manglende lyst til sex, færre spontane erektioner, mere fedt og mindre muskler. Nogle mænd får hårtab, mindre energi og mindre lyst til livet i det hele taget.  Lægen kan måle det i en blodprøve som undersøges for, hvor meget testosteron der er i, samt ved at undersøge patienten for symptomer på mangel. Undersøgelserne foretages sammen med det lokale sygehus på en endokrinologisk afdeling.

Mangel på testosteron hos mænd kan behandles, hvis lægen i samråd med patienten skønner, at det ville være til gavn. Medicinsk behandling med testosteron kan erstatte den manglende mængde af kroppens eget testosteron og medicinen findes både som injektioner, gel til at smøre på huden og kapsler til at sluge. Behandlingen startes op i samråd med lægen, som finder ud af sammen med patienten, hvilken behandling der skal vælges. Symptomerne kan i løbet af 1-2 uger være behandlet. Behandlingen er kontinuerlig og skal ind imellem følges op hos lægen.

Du kan finde mere information på følgende side:

www.netdoktor.dk (søg andropause)

Send Email Print