behandlingsområder -

mave/tarm

behandlingsområder mave/tarm

Vores hovedfokus er behandling af kronisk tarmbetændelse: Colitis Ulcerosa (tyktarmsbetændelse) og Crohns sygdom.

Inflammatorisk tarmbetændelse, såsom Crohns sygdom og Colitis Ulcerosa, er begge kroniske sygdomme, der kendetegnes ved betændelse i tarmvægen. De to sygdomme ligner hinanden meget, men berører forskellige dele af tarmsystemet. Crohns sygdom kan berøre hele tarmsystemet, mens Colitis Ulcerosa kun sidder i tyk- og endetarm. Både ved Crohn og Colitis Ulcerosa medfører betændelsestilstanden hyppig diarre (ofte blodig), mavesmerter, træthed, feber og vægttab.

Sygdommene ses særligt i de vestlige lande og kan opstå i alle aldre, men debuterer i de fleste tilfælde hos unge mellem 15-35 år. I Danmark har ca. 25.000 mennesker en inflammatorisk tarmsygdom, og der opdages ca. 1.400 nye tilfælde hvert år.

Som ved alle andre kroniske sygdomme kræver en inflammatorisk tarmsygdom vedvarende medicinering. Behandlingen er forskellig, alt efter om sygdommen er aktiv eller i ro (vedligeholdelsesbehandling).

Inflammatorisk tarmsygdom har både personlige og sociale konsekvenser for den enkelte person. Ferring har i mange år forsket inden for området, og vi finder fortsat nye behandlingsmåder, der gør behandlingen bedre og mere tilrettet den enkelte person og dennes livsstil.

Sikkerhed og enkelhed er de nøgleord, Ferring anvender, når det drejer sig om at indtage medicin. Samtidig er det vigtigt, at medicinen er let at have med sig, diskret indpakket og let at indtage. Dermed sikres det, at patienten får taget medicinen korrekt.

Den nyeste formulering, Ferring har introduceret til inflammatorisk tarmsygdom, er medicin som engangsdosering pakket i en foliepose. Folieposen indeholder medicin i form af granulat og minder i størrelse og form om de aflange sukkerposer, der serveres på cafeer.

Det var en milepæl inden for behandling af inflammatorisk tarmsygdom, da engangsdoseringsposen kom på markedet. Tidligere fik patienterne almindelige tabletter, hvor man skal indtage mange tabletter for at få den samme dosis, som ligger i engangsdoseringsposen. Med folieposen er det således blevet muligt at indtage sin medicin på én gang, og derved sikres det, at man får den præcise mængde.

Siden har Ferring udviklet og forbedret formuleringen, og i dag er folieposen med granulat den eneste engangsdoseringspose på det danske marked med anbefaling til at blive taget én gang dagligt.

Du kan finde mere information på:

Colitis-Crohn Foreningen

Send Email Print