behandlingsområder -

prostatacancer

behandlingsområder prostatacancer

Ferring har i lang tid forsket indenfor prostatacancer og i 2009 lancerede vi så en ny klasse lægemiddel indenfor prostatacancer – GnRH antagonister eller som de også hedder GnRH blokker.

Ved fremskreden prostatacancer er det rigtig vigtigt, at få niveauet af det mandlige kønshormon testosteron sat ned, fordi det er testosteronet, der stimulerer cancercellerne til at vokse, og når man fjerner testosteronet bremser man også cancercellernes vækst.

Tidligere har man ofte brugt kirurgisk kastration (dvs. man har kirurgisk fjernet patientens testikler) som en behandlingsmetode. I dag bruges denne metode ikke i så stort et omfang, fordi der i mange år har været medicinske alternativer, som sætter testosteron niveauet ned. Dog har de ældre produkter haft den ulempe, at de faktisk i de første uger får testosteronet til at stige til niveauer udover det normale. For at beskytte sig mod den skadelige virkning dette kan have på prostatacanceren, har man måttet tage yderligere en medicin (Antiandrogener) de første fire uger.

Med den nye klasse af lægemiddel indenfor prostatacancer – GnRH antagonister eller som de også hedder GnRH blokker – slipper man for dette, da lægemidlet nedsætter testosteronet meget hurtig og slet ikke initialt stimulerer til de potentielt skadelige høje niveauer af testosteron, som de ældre stoffer gjorde.

Send Email Print